غذا نقش بسیار مهمی در سلامتی انسان دارد. غذایی که خورده می شود بایستی بتواند کلیه نیازهای بدن را از نظر پروتئین و انرژی تأمین نماید. تنها داشتن غذای کافی و زیاد برای تأمین سلامتی و جلوگیری از سوءتغذیه کافی نیست بلکه کیفیت و سالم بودن مواد غذایی نیز بسیار مهم می باشد. برای اینکه مواد غذای بطور سالم تولید و نگهداری شوند، رعایت یکسری نکات بهداشتی برای پیشگیری از بیماریهای مختلف لازم و ضروری می باشد. با توجه به اینکه همیشه پیشگیری راحتتر و ارزانتر از درمان می باشد لذا با کنترل کیفی و بهداشتی کلیه مواد غذایی می توان با آسانترین روش از ابتلا به بیماریهای مختلف جلو گیری کرد.کنترل موادغذایی نه تنها ضامن سلامت مصرف کننده است بلکه از نظر تولید کننده نیز مهم می باشد. در دنیای رقابتهای دسته جمعی، تنها محصول خوب و با کیفیت و بهداشتی می تواند جایگاهی برای خود داشته باشد. از جمله آزمونهای معمول این بخش شامل: اندازه گیری پروتئین، کربوهیدرات، اسیدیته، ماده خشک، رطوبت، خاکستر، خاکستر نامحلول در اسید، Ph ، ساکارز، افزودنیها، رنگ طبیعی و مصنوعی و ... می باشد. دامنه عملکرد بخش غذایی:

ردیف نام آزمون شماره استاندارد
1 ادویه ها وچاشنی ها-ویژگی ها وروش های آزمون 2278
2 همبرگرخام منجمد - ویژگی ها 2304
3 سوسیس وکالباس-ویژگی ها وروش های آزمون 2303
4 شکر سفید-ویژگی ها وروش های آزمون 69
5 گوشت وفرآورده های آن تعیین Ph-روش آزمون مرجع 1028
6 گوشت وفرآورده های آن تعببن چربی تام-روش آزمون 742
7 گوشت وفرآورده های آن تعیین مقدار خاکستر کل-روش آزمون 744
8 گوشت وفرآورده های آن تعیین رطوبت به روش مرجع-روش آزمون 745
9 اندازه گیری پروتیین تام در گوشت وفرآورده های آن 924
10 گوشت وفرآورده های آن-تعیین میزان فسفرکل-روش اسپکتومتری 1134
11 کلوچه-ویژگی ها وروش های آزمون 2554
12 کراکر-ویژگی ها وروش های آزمون 3682
13 بیسکویت-ویژگی ها وروش های آزمون 37
14 فرآورده حجیم شده برپایه بلغوروآرد غلات-ویژگی هاو روش های آزمون 2880
15 آب میوه ها-روش های آزمون 2685
16 مایونز وسس های سالاد-ویژگی ها وروش های آزمون 2454
17 سس گوجه فرنگی- ویژگی ها وروش های آزمون 2550
18 عسل-ویژگی ها وروش های آزمون 6342

تجهییزات این بخش:

1 کوره الکتریکی
2 آون تا ۲۵۰ درجه
3 ترازوی آنالیتیکال ( دقت 0001/0 گرم )
4 ترازوی نیمه حساس یک کفه ای (01/0 گرم )
5 بن ماری ترموستات دار
6 pH متر
7 ویسکوزیمتر
8 سانتریفوژ
9 هیتر
10 لوازم شیشه ای از قبیل ست کجلدال، سوکسله، تانک TLC ، تقطیر و وسایل مصرفی به اندازه کافی
11 همزن الکتریکی
12 مواد شیمیائی و معرفهای لازم
13 فشارسنج مخصوص نوشیدنی های گاز دار