میکروبیولوژی دانشی است که به شناخت میکروارگانیسم ها یا جانداران ریز می پردازد از جمله باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها. در این آزمایشگاه بخش میکروبیولوژی این مرکز به جستجو و شناسایی و شمارش باکتری ها و قارچ های احتمالی موجود در محصولات مختلف می پردازد. با توجه به تاثیر محصولات غذایی و آرایشی بهداشتی و دارویی روی سلامت افراد، کنترل بار میکروبی این محصولات حائز اهمیت می باشد. همچنین تعیین کارایی نگهدارنده ها که در مواد آرایشی بهداشتی به جهت جلوگیری از رشد و تکثیر میکروارگانیسم های مزاحم و بعضا بیماریزا استفاده می شود نیز، در خور توجه این آزمایشگاه می باشد. آزمایشگاه تخصصی میکروبی شایان گستر آزما، در راستای همکاری با وزارت بهداشت و همچنین اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی در تعیین کیفیت و کنترل میکروبی موارد زیر مشغول به فعالیت می باشد.

  • فرآورده های آرایشی - بهداشتی
  • مواد اولیه آرایشی- بهداشتی
  • انواع مواد غذایی
  • فرآورده های سلولزی
  • فرآورده های دارویی
  • کنترل کارایی نگهدارنده ها در صنایع آرایشی - بهداشتی
  • دامنه عملکرد این بخش شامل موارد زیر می باشد:

    ردیف نام آزمون شماره استاندارد
    1 میکروبیولوژی شیر و فرآورده های آن 2406
    2 میکروبیولوژی نوشیدنیها و آبمیوه ها 3414
    3 میکروبیولوژی فرآورده های گوشتی 2303
    4 میکروبیولوژی همبرگر 2304
    5 میکروبیولوژی آب آشامیدنی 1011
    6 میکروبیولوژی آب آشامیدنی بسته بندی 6267
    7 میکروبیولوژی شامپو 3271
    8 میکروبیولوژی مایع شوینده دست 6344
    9 میکروبیولوژی سس گوجه فرنگی 8897
    10 میکروبیولوژی سس مایونز و سس سالاد 2965
    11 میکروبیولوژی مواد غذایی کنسرو شده 2326
    12 میکروبیولوژی نوشابه های گازدار 3845
    13 میکروبیولوژی فرآورده های یخی خوراکی 3850
    14 میکروبیولوژی سیب زمینی سرخ شده در روغن 6022
    15 میکروبیولوژی فرآورده های حجیم شده بر پایه ذرت 2968
    16 میکروبیولوژی فرآورده های قنادی و شیرینی 2395
    17 میکروبیولوژی کرم و لوسیون 3978
    18 میکروبیولوژی خمیردندان 6342
    19 میکروبیولوژی آرد- رشته - ماکارونی 2393
    20 میکروبیولوژی مایع و ژل ظرفشویی 13568
    21 میکروبیولوژی پوشک و نوار بهداشتی 1830-2
    22 میکروبیولوژی کاغذهای بهداشتی 4778

    تجهییزات این بخش:

    1 استومیکر
    2 هود لامینار
    3 اتوکلاو
    4 انکوباتور یخچال دار و معمولی
    5 میکروسکوپ
    6 بن ماری سرولوژی
    7 شیکر shaker
    8 انواع محیط کشت و کیت های تشخیص
    9 لام هوارد
    10 جار بی هوازی
    11 PH متر
    12 ترازو